Drift / Managed Hosting

"Med Timelab som partner ringer vi ett telefonnummer för alla typer av tänkbara tekniska problem som kan uppstå med våra webbsidor, webshoppar, appar, lagringsutrymmen etc." Pelle Almqvist - The Hives

Managed Hosting

Vi tar hand om driften (hosting) av era appar, webbplatser, intranät och övriga IT-system. Vår styrka är att våra drifttekniker även är programmerare.

Tiden för den gamla tidens ”webbhotell” är förbi. Det fungerar inte längre med obevakade vandrarhem där man stuvar in kunder på hög och delar ut hårddiskutrymme.

Det tekniska klimatet har förändrats radikalt och idag ser man överallt integrerade webbar, affärssystem, appar och avancerade CMS. Tjänsteleverantörer erbjuder dessutom ofta någon form av API för kunder att utveckla mot. För den som kan se det, är möjligheterna oändliga.

Vi erbjuder Managed Hosting där vi löser serverdrift, support och förvaltning för era eller era kunders appar, webbplatser, intranät eller andra affärskritiska system. Genom vår unika spetskompetens inom både drift och systemutveckling slipper du hamna i en cirkel av flertalet leverantörer med olika kompetenser vid varje tänkbart problem som kan dyka upp.

 Fördelar med Managed Hosting hos Timelab:

  • En partner med kontroll på din drift ned på maskinvarunivå.
  • Tillgänglighet till programmerare för alla kodmässiga problem.
  • Enkel och överskådlig debitering från en partner.
  • Driftmiljön tillhör en av, om inte, världens bästa. Läs ex. mer om Amazon Web Services här.
  • Förmånliga drift och supportavtal med upp till 24/7 tillgänglighet.
  • Vidareutveckling av befintliga system.

 

Några exempel

Exempel 1:
Du driver en byrå som delvis sysslar med enklare webbutvecklingsarbeten. Ett problem uppstår med en av era kunders webbplatser och det tar tid och resurser att utreda om problemet är kodbaserat, serverbaserat, andvändarbaserat, eller något annat tekniskt. Problemet kräver kontakt med flertal partners.

Lösning:
Ni ringer Timelab där en programmerare direkt går in och läser av driftloggarna. Vi kan starta om servrar/applikationer och direkt felsöka eventuella kodbaserade och/eller servermässiga problem. När vi lokaliserat problemet löser vi det och meddelar kund när detta är gjort.Exempel 2:

Du driver en tekniskt byrå eller ett IT-företag, du har förstår vikten av skalbar drift i världsklass och era egna utvecklare behöver någon på driftsidan som talar samma språk vid deploy, lanseringar eller andra affärskritiska uppdateringar som delvis kan beröra kodbasen.

Lösning:
Ni avtalar om partnerskap med Timelab, där ni får direktaccess till högt kompetenta systemutvecklare och drifttekniker.

WP DIAMOND

För er som använder plattformen WordPress har vi tagit fram ett alldeles speciellt och heltäckande avtal. Glöm problem med hackade sajter, buggar, ouppdaterade plugins och säkerhethål. WP DIAMOND ger er obegränsad support och svårslagen prestanda på dedikerad server i AMAZON-klustret.

Drift

Vår driftmiljö

Vår drift ligger inom Amazon Web Services som idag är världens största cloud provider med 50% av världsmarknaden. Amazon är större än konkurrenterna Microsoft (15%), Alibaba (7.7%), Google (4%), IBM (1.8%) tillsammans.

Som kund hos oss (och Amazon) delar ni datorcenter med giganter som: Adobe Systems , Airbnb, Autodesk, NASA, Netflix och Slack Technologies.

Vi erbjuder stabil och dedikerad serverdrift för alla typer av applikationer, webbplatser, e-handelsplattformar och verksamhetssystem. Våra nöjdaste kunder hittar man bland digitala byråer och marknadskonsulter som ser en stor vinning i att slippa detta huvudbry, samt bara behöva ett nummer till en Teknisk Partner som kan hantera allt från driften till komplex backend/frontend-utveckling.

Förutom de mer omfattande tekniska partnerskapen, leverear vi servrar och förvaltning till en mängd företag inom privata och offentliga sektorn. Luleå Lokaltrafik, standsnätsleverantören Lunet och Chalmers Tekniska Universitet är några exempel.

Support & Förvaltning

Med managed hosting hos Timelab behöver du aldrig oroa dig över säkerhetsuppdateringar, uppdateringar av plugins, versionsuppdateringar etc. Vi tar hand om allt och erbjuder även våra partners ett förmånligt fast timpris för vidareutveckling. 

Vi erbjuder också 24/7 jour-support för både användarhantering och vidareutvecklingsbehov. Vi skräddarsyr ett upplägg som matchar behovet.

IT-drift & Webhosting

Ring oss på 0920 – 248700 eller maila via kontaktformuläret nedan för att få mer info om våra drift och förvaltningstjänster