Nyheter

Colorbring live

22 oktober, 2019

Appen Colorbring, utvecklad och driftad av Timelab på uppdrag av Colorbring AB, gick idag 2019-10-22 live på Appstore. Appen gör det möjligt för yrkesmålare att beställa färg hos sina leverantörer. Med detta undviker leverantören det stora problemet med svinn, felaktiga kulörblandningar m.m. Systemet underlättar även administrativt i samtliga led för huvudgrossisten, färgbutiken och målerierna när beställningsflödet blir helt digitalt och spårbart. Vidare underlättas administration och fakturering i samtliga led.

Appen är idag ensam i sitt slag och Colorbring har redan tecknat avtal med internationella miljardföretaget Jotun som omedelbart ämnar införa Colorbring i samtliga av sina butiker. Affärsmodellen består i att Colorbring tar en del av varje faktura på beställd färg som processas genom systemet.

Det här är ju sjukt spännande. Jotun är en stor internationell player och har ex. 90% av marknaden i Dubai. Det här gör ju att Colorbring redan vid lansering måste fundera på hur en internationell lansering ska gå till. Vi tittar nu på att översätta appen till arabiska.

– Alexander Hagman, VD Timelab, delägare Colorbring